A C-vitamin

Egy magyar orvos, biokémikus, Szent-Györgyi Albert, 1928-ban felfedezett egy, az akkor még ismeretlen, mellékveséből kivont vegyületet. Későbbi kutatásai során ugyan ezt a vegyületet sikeresen kivonta a paprikából is. Később ezt a vegyületet nevezték el C-vitaminnak.

A C-vitamin (aszkorbinsav) előállítására az emberi szervezet nem képes, így táplálékkal kell bevinni a szervezetünkbe. Ennek elmaradása hiánytüneteket produkál, úgy, mint vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság, és gyulladások kialakulása.

Az aszkorbinsav nagyon sok jótékony hatással bír szervezetünkben. Nélkülözhetetlen a bőr kollagénjeinek képződésében, így hiányától bőrünk száraz és töredezett lesz.

Fokozza az immunrendszer működését, növeli a testünkben a fehérvérsejtek számát. A C-vitamin antioxidáns hatása miatt véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától.

A C-vitamin gyorsítja a vérerek és a csontok fejlődését, segít a sebek gyógyulásában, ezért ajánlott naponta 1000mg-ot fogyasztani. A napi minimális C-vitamin-szükséglet 60 mg, de ez csak ahhoz elég, hogy ne alakuljon ki skorbut.

A KEK Pharma által forgalmazott C-vitamin hozzáadott csipkebogyót is tartalmaz, ami magas aszkorbinsav tartalmának köszönhetően nagymértékben segíti a szervezetet a betegséggel szembeni küzdelemben.

Kosár tartalma

0 termék
0.00 Ft


[vc_btn title=”Kosár” color=”primary” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.kekpharma.hu%2Fcart%2F||” add_icon=”true” el_class=”kosar-gomb”]
X